Så er det blevet koldt, og det er tid til at finde den helt rigtige vinterjakke, som kan holde dig varm og velklædt hele vinteren. Men hvilken jakke skal du vælge?
Den klassiske uldfrakke, en varm dunjakke, en smart skindjakke eller en teknisk vinterjakke, som både er åndbar og vandafvisende?

Nej, det er ikke nemt, vel? Derfor vil jeg give dig et overblik over de forskellige typer vinterjakkers fordele, så du lettere kan vælge hvilken slags, der passer bedst til din livsstil.

Den varme dunjakke

Vi lægger ud med at se nærmere på jakker og frakker med naturfyld. Naturfyldet består som oftest af dun og små fjer, som syes ind i jakken i flere kanaler, så de holdes på plads og dermed bevarer deres placering. Det skaber en ensartet, luftig og meget let isolering, som kan holde selv en rigtig frossenpind varm. Så vil du have en let, men rigtig varm vinterjakke, er en dunjakke det rigtige valg for dig.

Vinterjakke fra Parajumpers.
På billedet ses en lækker smal dun-parka i kraftig vandafvisende og vindtæt nylon fra Parajumpers. Dunjakken har stor, aftagelig pelskrave. Model: Selma i farven blueblack.
Unit vinterjakke fra Modström
Lækker og varm vinterjakke fra Modström med naturfyld, hætte med blød pelskant og flere praktiske lommer. Desuden mulighed for at lyne op nede fra, for at give plads til at cykle. Model: Unit. Fåes også i en lækker gråbrun farve.

Hos Superlove fører vi dunfrakker- og jakker fra flere forskellige brands bl.a. Parajumpers, Modström og Storm og Marie.

Den chikke skindjakke

Ønsker du en skindjakke, har Superlove et fantastisk udvalg af jakker i skind og ruskind fra bl.a. MDK og Mads Nørgaard.

Vinterjakke fra Mads Nørgaard i skind.
Sej skindjakke fra danske Mads Nørgaard. Jakken med det seje parka-look har en god, høj hals, som skærmer for vind og kulde. Det samme gør de bløde ribkanter i ærmerne. Snøren i livet giver mulighed for at fremhæve taljen. Model: Jolie.

En jakke i skind er måske ikke det oplagte valgt til en vinterjakke, men i et land som Danmark kan det sagtens lade sig gøre. Vi er nemlig ikke garanteret en iskold vinter med mange frostgrader eller sne i alle vintermånederne, hvorfor du sagtens kan bruge en skindjakke om vinteren. Det kræver blot lidt ekstra tilbehør.

MDK vinterjakke i ruskind. Model: Superstar.
Rå bikerjakke i smuk mørkeblå ruskind fra MDK. Brug med en højhalset striktrøje under for at holde endnu bedre på varmen. Model: Superstar.

I sig selv er skind nogenlunde vindtæt og åndbart (det er jo hud), og så er det meste skind smidigt, så det følger din krop og dine bevægelser. Dog er skindjakker uden et varmt fór ikke særligt isolerende, så du kan snildt style den med en varm strikponcho eller en lun, ulden kappe. Desuden er skindjakker fede med et stort halstørklæde og fine, strikkede luffer, som er med til at gøre dit outfit dejligt varmt.

Vinterjakke i læder med dunfyld fra Parajumpers
Skindjakke med varmende dunfyld i den cremede farve cappuchino fra Parajumpers. En genial af kombination af fiks skindjakke og varm dunjakke. Model: Jodie Leather

Den klassiske uldfrakke

Ofte har uldfrakker et elegant og klassisk udtryk. I Superlove har vi både de klassiske uldfrakker, men også uldne frakker i mere vovede snit såsom oversize og cocoon. De giver uldjakken et mere moderne udtryk. En uldfrakke er til dig, som vægter at være velklædt og chik.

Vinterjakke i uld fra Danefæ.
Skøn uldfrakke med store lommer fra Danefæ. Enkel og ladylike i snittet. Model: Wool Darling i mørk navy.

Uldfrakker er i sig selv varme, fordi de er lavet af varmt og tætvævet af uld (eller delvist af uld).  Oftest er materialet ikke vind- eller vandafvisende, men kan godt tåle en let byge. Hos Superlove finder du uldfrakker fra bl.a. Nümph, Modström, Danefæ og Coatpeople.

Coatpeople vinterjakke i uld.
Grøn, enkel uldfrakke fra Coatpeolpe med let cocoon-facon. Vinder stort på farve og facon, når den prøves på. Model: Milá i mørkegrøn. Fåes også i mørkeblå.

 

Vinterjakke i uld fra Modström.
Superklassisk uldfrakke fra Modström med dobbelradet lukning, elegant snit og skarpe skuldre giver tilsammen en klassisk vinterjakke, som du kan bruge vinter efter vinter. Model: Odelia i sort.

 

Den tekniske vinterjakke

Den tekniske vinterjakke refererer i dette tilfælde til frakker og jakker, som er vindtætte, vandafvisende, åndbare og egner sig godt til en livsstil, som kræver overtøj, der kan stå imod lidt af hvert og passer ind i et aktivt liv.
Hos Superlove bestræber vi os på at have funktionelt overtøj, som også er smart og gør dig velklædt på cykelturen, legepladsen og på strøgturen. De mest tekniske frakker i Superlove er fra Danefæ, som vægter funktionalitet og bevægelighed i lige så højt som design.

Funktionel vinterjakke fra Danefæ.
Fed og funktionel vinterjakke fra Danefæ. Den er helforet med kompakt termofor, som holder dig varm. Jakken er udført i et strækbart materiale, som giver en god bevægelighed. Desuden er den både vindtæt, åndbar og stærkt vandafvisende. Model: Malene i mørkeblå.

Også Modström kan bidrage med flere modeller med termofór holder dig dejligt varm, ligesom Storm & Marie laver en jakke som både er vind, vandafvisende og så varm, at du kan bruge den i ned til -30 grader! – Se den nederst.

Vinterjakke fra Modström i lækker flaskegrøn.
Smuk flaskegrøn vinterjakke med termofor fra Modström. Feminint snit, vindfang i ærmene og en stor, lun hætte. Model: Frida i mørk grøn.

 

Vinterjakke fra Storm og Marie. Model Hudson.
3-i-1 vinterjakke fra Storm & Marie. Det yderste lag er vindtæt og vandafvisende og kan nemt bruges for sig selv som overgangsjakke. Inderjakken er en varm dunjakke med rib på ærmerne, hætte og lynlås. Tilsammen får du en varm og praktisk frakke med mange anvendelsesmuligheder. Model: Hudson i sort. Fås også i mørk blå.

 

Jeg håber du kom lidt tættere på, hvilken vinterjakke, der opfylder dine behov, og du er som altid velkommen til at kontakte os, for at få råd og vejledning 🙂

Varmeste vinterhilsen Signe G.

Følg Superlove Blog på Bloglovin’

You May Also Like

Én kommentar

Skriv en kommentar

Din mail-adresse bliver ikke vist. Required fields are marked *