Efteråret byder på et væld af farver, print og mønstre, så hvorfor ikke bruge et par sekunder på at udforske nye måder at style dine fund på?

Er det sådan du plejer at bruge mønstre?

Jeg gætter på;
– at du er vant til at tjekke, om tøjet passer sammen ved at kigge på de enkelte styles matcher farvemæssigt med hinanden?
– at du bruger mønstret tøj for at skabe liv din garderobe?
– at du sætter dine mønstrede bukser sammen med en ensfarvet overdel, og at overdelen er i en farve, der er repræsenteret i mønsteret?

Sådan gør de fleste af de kunder, jeg hjælper med personlig styling, og det er der intet galt med overhovedet – slet ikke faktisk. Det er jo en måde at sikre, at tøjet matcher.
Men, hvis du inderst inde drømmer om at ty til det mere vovede og dristige mønstermiks – eller måske allerede har forsøgt dig med at mikse tøjet som i bladene, vil jeg nu hjælpe dig.
Det kan nemlig være hulans svært at finde ind til selve teknikken, der får det hele til at spille på wauu-plan.

Det er, som om din indre ordenssans spænder ben.

Mønstermiks

Jeg har udviklet en masse styling-teknikker, som jeg underviser i på StyleAdvisor Stylistuddannelsen. Disse teknikker kalder jeg for Ipoints. Med Ipoints vil du kunne åbne dit sind op til at se uendelige kombinationer af tøj udover dine vanlige grænser.

Her vil jeg give dig mine mønstermiks-teknikker. Du skal bare vide, at de er vilde og fører til nogle af de mest modige stylinger. Men jeg skal lige love dig for, at det kilder i min stylist-mave, når jeg fra tid til anden får lov at opleve de kreative og helt vidunderlige, nytænkende stylinger, der kommer af disse teknikker.
Det er, som at vågne fra en lang dvale – ren øjenguf!
Pludselig kommer hvert stykke tøj til live og præsenterer sig selv på en helt ny og anderledes måde.

Mine tre mønstermiks-teknikker

Min Mønstermiks-teknik kan deles op i tre forskellige dele eventuelt tilsat lidt basal teknik, der bringer orden og balance ind i din styling, hvis du føler, at det hele bliver en tand for heftigt.

1. Lad en og samme farve gå igen i hver style – gerne gemt i vidt forskellige mønstre

Mønstermix - prikker og blomster
Her er forskellige nuancer af blå gennemgående. Prikket kjole fra Nümph, blomstret kimono fra Beck Söndergaard, glimmerstrømper fra Nümph, briller med styrke fra Izipizi og halskæde fra Maria Black.

Du skal vide:
Vælger du at lade den mindst fremtrædende farve i din overdel, gå igen i din underdel, bliver begge styles mere fremtrædende (og dit look mere larmende), end hvis du lader den mest dominerende farve gå igen i din underdel.

Matcher tøjet?
Her er kriteriet for om tøjet matcher baseret på at én enkelt udvalgt farve går igen i hver style blandt de mange farver, der er repræsenteret.

2. Lad samme motiv gå igen i hver style

Gennemgående mønstermiks
Gennemgående blomstermotiv her med skjorte fra Stig P, nederdel fra Lollys Laundry, rød taske fra Decadent og øreringe fra Pendulum.

Jeg så en tøjbutik der havde lavet et tennistema, og selv om intet af tøjet ellers passede sammen i farver, var der en tydelig tråd i det tøj vindues-ginen havde på; tennisketsjer-print på hver style.
På samme måde kan du sætte tøj sammen, hvor alle styles har enten striber, prikker, blomster, tern, you name it!

Matcher tøjet? Her er kriteriet for om tøjet matcher baseret på, at samme motiv går igen i hver style, og der skæves ikke til farver.

3. Alt kan passe sammen

Stribede og blomstrede mønste
Et chik mønstermiks med stribet T-shirt fra Mads Nørgaard, blomstrede bukser fra Nümph, lækker cognacfarvet taske fra Decadent, rosa øreringe fra Scherning og hvide sneakers fra New Balance.

Her findes kun en regel, som for øvrigt gælder i alle styling-sammenhænge:
Der er ingen regler ud over, at du skal føle dig godt tilpas.

Mønstermiks
Total mønstermiks med blomstrede bukser fra Lollys Laundry, glitrende, stribet bluse fra King Louie, gylden halskæde fra Pendulum, orange neglelak fra Essie og guldsneakers fra Woden.

Matcher tøjet? Vær ligeglad og hav det godt med det! Dette er nok den vildeste teknik overhovedet, for du er uden regler og sikkerhedsnet.

Sådan får du ro og balance i dine miks

Mine fif, der bringer orden i kaos og lidt tryghed og balance ind i dit tøjmiks:
• Hvis du har leget med dit tøj, men ikke føler dig helt hjemme i dit mønstermiks, kan det hjælpe at du tilsætter noget ensfarvet og mørkt mod ansigtet – f.eks. et mørkt tørklæde, en mørk halskæde eller øreringe.

• Hvis du har brug for mere balance i dit tøjsæt – en følelse af at være farvekoordineret i andres øjne, kan det hjælpe at gentage den mørke farve for neden i dit tøjsæt, for eksempel i strømpebukser eller sko. Et mørkt bælte i livet, kombineret med mørke sko eller strømpebukser er for nogen af mine kunder også en løsning, der virker, da det skaber en ramme af ro omkring dit tøj.

Rigtig meget held og lykke med dine tøjmiks 🙂

Malene Blaabjerg
StyleAdvisor stylist – Styleadvisor.dk

You May Also Like

Skriv en kommentar

Din mail-adresse bliver ikke vist. Required fields are marked *