Orla Kiely er navnet på designeren bag mærket, som vi virkelig elsker i Superlove. Jeg beundrer hende dybt for hendes arbejde, og jeg nyder at være i hendes univers af mønstre og farver med strofer af retro.
Her vil jeg lade dig lære Orla lidt bedre at kende 🙂

Moderne retro

Smukke Raised Stem vaser fra Orla Kiely
Raised Stem vaser fra Orla Kiely.

Du kan tydeligt se, at Orla er inspireret af design fra 50’er, 60’er og 70’erne.
Men retro-stilen er hverken tung og brun. Det er designet stilfuldt, så det passer ind i det moderne hjem. 

Fine krus fra Orla Kiely, set hos Superlove.dk
Kopper i nostalgiske nuancer fra Orla Kiely.

Orla Kiely gør det til en frydefuld oplevelse for mig at åbne mit hvide køkkenskab og se smukke kopper med de fine farver og vælge, hvilken kop jeg har lyst til at drikke af i dag.

Orla Kiely’s historie

Portræt af Orla Kiely. Læs mere hos Superlove.dk

Orla er født i Irland og uddannet inden for tekstil-print. Hun gik fra at designe tapet og stof i New York til at designe strik og huer i London. Under en modeuge i London kom hendes far forbi hendes stand og bemærkede:

“Ingen går med hat, men alle har en håndtaske”

Den udtalelse tændte et lys i Orla. Hun startet med at lave stoftasker og begyndte at laminere bomulden, så taskerne kunne bruges året rundt. Det åbnede for en ny verden, hvor der ikke bare var voksdug og dækkeservietter, der var behandlet på denne måde.
Som du kan se, har vi altid et udvalg af de smukke, laminerede tasker.

Linear Stem motiv på taske fra Orla Kiely
Linear Stem motivet på en chik taske fra Orla Kiely i lamineret bomuld.

Print og farver

Orla Kiely er indbegrebet af print. Det er meget grafisk og stilrent, men med et twist, der altid gør det tydeligt, at det er hendes design.

Inspirationen kommer blandt fra opvæksten i hendes mors kitchede køkken med olivenfarvet køkkenbord og orange loft, men også i høj grad fra den irske natur – den grønne ø med havet og skyerne, der driver forbi. De uklare nuancer, som brydes af enkel farve fra fx en lille blomst. Det sætter farverne i et andet relief og gør det hele mere sofistikeret.

I midt firserne (før den digitale tid) da Orla designede mønstre til tapeter og stoffer i New York, blev alt tegnet og malet i hånden.
Chefen betragtede ofte designet ud fra, om det var “beskidt nok”, eller om det skulle være mere grafisk rent.  Denne proces gav Orla Kiely en dyb farveforståelse, og det er tydeligt at se den dag i dag.

Linear stem

Orla Kiely print på en bus
Bus i London (foto af Craig Morey)

Linear stem printet er blevet Orla Kielys signatur. Det er gennemgående i alle kategorier, for ikke at tale om biler (Orla Kiely har et samarbejde med Citroën) og busser i London.

Lærte du noget nyt at kende om Orla Kiely, og er du lige så forelsket i det mønstrede univers som vi er?

Kh. Signe Marit

PS. Får du lyst til at shoppe Orla Kiely– se vores accessories og interiør.
Følg Superlove Blog på Bloglovin’

 

You May Also Like

2 kommentarer

Reply

I har haft nogle høje hvide Orla Kiely vaser – forhandler I ikke disse længere? Min datter har købt en med bladmønster hos jer. Aner ikke hvilket årstal. (Ensfarvet) – og jeg har fået en evighedsbuket, jeg tænker, lige vil passe i en sådan vase.

Reply

Hej Ellen,
Vi får desværre ikke nye varer fra Orla Kiely længere, vi har kun et par tekander tilbage på vores lager.
Mvh
Anna

Skriv en kommentar

Din mail-adresse bliver ikke vist. Required fields are marked *