Vi kendte ikke til AROS’ særudstilling med kinesiske kunstnere forinden, men den viste sig at være en helt særlig oplevelse, der virkelig gav et indtryk.

A New Dynasty – Created in China

Kunst med masser af symbolik og samfundskritik

Billedet herover er Song Dongs imponerende Big Brother installation: En kæmpe farvestrålende lysekrone, der lignede et kæmpe, kitsched bling-bling juletræ. Ved nærmere eftersyn viste den sig at være lavet af genbrugsflasker, som alle rummede et overvågningskamera.

En stærk, symbolsk kommentar til nutidens overvågningssamfund pakket ind i plastik og bling-bling.

En hostende tiger

AROS Xu Bing 1st class 2 - kinesisk symbolik
Tigerskind lavet af cigaretter af Xu Bing

Så var der tigerskindet lavet af  500.000 kinesiske cigaretter af den kinesiske kunstner Xu Bing’s.
Et værk der på afstand ligner et kæmpe tigerskind, men når man kommer helt tæt på, ser man, at det er lavet af tusindvis af cigaretter. Mens man går rundt om det, ændrer det karakter og farve,  så det fra den modsatte ende nærmest ligner et landskab med isfjelde.

Tigeren er i kinesisk kultur et symbol på sundhed og potens, så kontrasten til de sundhedsskadelige cigaretter bliver ekstra stærk i dag, hvor kineserne er storrygere. 43% af klodens cigaretter bliver produceret i Kina!

AROS Xu Bing 1st class

Der var mange fantastiske og helt anderledes værker på udstillingen, og jeg var imponeret over den detaljerigdom og håndværksmæssige kunnen i flere af værkerne.

AROS Holidays 2012 - kinesisk symbolik
Værket Holidays af kunstnerparrets Ji Wenyu & Zhu Weibings

I værket Holidays af kunstnerparrets Ji Wenyu & Zhu Weibings er hundredvis af forskellige små stoffigurer placeret på et tableau, der symboliserer et kinesisk fjeld med en sø i midten. I den kinesiske kultur er fjeldet helligt, og den almindelige kineser har normalt ikke adgang dertil. Det kompenserer man for i Kina ved at anlægge kunstig natur.

Alt i alt en spændende og inspirerende udstilling, som man skal unde sig selv at se, hvis vejen går forbi AROS kunstmuseum inden den 22. maj 2016.

Kh Anette og Jesper (ejere Superlove og Superliving)

Læs første og anden del af vores inspirationstur.

You May Also Like

Skriv en kommentar

Din mail-adresse bliver ikke vist. Required fields are marked *