At vi bruger mere og mere tid foran skærmen, er ikke en nyhed der kommer bag på nogen. Meget papirarbejde er erstattet med digitale systemer, der kræver at vi er nødsaget til at benytte computere oftere. De fleste er indehaver af en smartphone, som bliver brugt til mange hverdagsaktiviteter, både på arbejde og i fritiden. Sidst men ikke mindst, så er vores TV blevet meget større og skarpere end for 20 år siden. Mange har tendens til at bruge mere tid på eks. Netflix og andre streaming tjenester, end vi gjorde engang, da man måske mest bare tændte det for at se TV avisen eller X-factor i den givende sendetid. Alt dette betyder at måden vi bruger vores øjne på er meget anderledes end for blot 10 år siden.

Skaermbriller til mobilen
Selv når du sidder med mobilen på Instagram kan dine øjne føle irritation

Er skærmbriller for alle?

Vores øjne er rigtig meget på arbejde, når vi sidder foran en skærm, uden at vi måske tænker over det, så er det faktisk mere anstrengende for dem end vi lige er opmærksomme på. Alle de timer vi bruger foran skærmen, kan let fører til lysfølsomme, røde, irriterede, udtørret og/eller trætte øjne. Nogle får også ondt i hovedet, nakke og ryg af for meget aktivitet foran en skærm. Så hvis du oplever bare én af disse gener, så har du meget muligt brug for en skærmbrille.

Generne opstår ikke udelukkende fordi man tilbringer for meget tid foran en skærm, de opstår også fordi øjnene bliver irriteret af de blå lys i skærmen. Umiddelbart tænker du, at der ikke er overvældende meget blåt lys i en skærm, men når du først har fået en skærmbrille på, så er du slet ikke i tvivl om hvilket omfang af det blå lys, der refereres til. Muskelsmerterne i eks. nakke og ryg kan skyldes en uhensigtsmæssig arbejdsstilling, fordi mange har svært ved at fokusere på skærmen og derfor læner sig frem for bedre at kunne se. En skærmbrille vil også kunne hjælpe på dette, da den gør skærmbilledet mere skarpt.

Hos Superlove var flere af os ikke bevidste om, at en skærmbrille ikke var lig med, at man behøver at have nedsat synsfunktion. Faktisk så behøver en skærmbrille slet ikke at være med styrke. Efter at have fået de fine briller fra Izipizi i butikken, blev vi klogere. En skærmbrille ER nemlig for alle. Du behøver ikke at have styrke i dem og de kan også være neutral i styrken.

Det en skærmbrille fra Izipizi gør, er at de filtrerer 40% af det blå lys fra, der findes i de skærme vi benytter (TV, Computer, Tablet, Smartphone mm.). På denne måde skånes dine øjne mere og kan derfor gøre din hverdag mere komfortabel.

Skearmbriller uden styrke
Izipizi skærmbriller er også for dig, der ikke bruger styrke, de kommer nemlig +0

Skærmbriller til dig, der arbejder digitalt

Vi har selvfølgelig testet dem her hos Superlove, og flere af os har faktisk oplevet, at vores øjne var meget mindre udtørret slut på dagen, end de normalt ville være. Andre oplever også at deres søvn bliver forbedret og at de generelt føler sig mere friske i flere timer på dagen.

I starten kan det føles mærkeligt at bruge briller foran skærmen, når man ellers ikke har nedsat synsfunktion, men man vænner sig hurtigt til det. En god sammenligning er eks. et par løbesko. I teorien kan du jo sagtens løbe i andre sko, men man benytter dem til denne aktivitet, fordi det skåner og nedsætter risikoen for skader. Det er det samme med en skærmbrille.

Man kan jo selv vælge hvor hyppigt, man vil benytte skærmbrillen. Nogle bruger dem kun på arbejde, mens andre også benytter dem hjemme foran TV’et eller når de sidder med deres Smartphone eller Tablet. Lige meget om du bruger den konsekvent, når du er aktiv foran en skærm eller kun benytter dem til udvalgte skærmaktiviteter, så vil du opleve at det har en effekt på dine øjnes velvære.

Skaermbriller
Smut ind forbi vores webshop og se vores udvalg af skærmbriller fra franske Izipizi

Izipizi leverer skærmbriller i flere modeller og styrker

Skærmbrillerne fra Izipizi står til en meget budget venlig pris på 375,- og kommer i 2 forskellige modeller, en klassisk rund model og en mere kantet model. Ydermere kommer de i 3 flotte farver: Black, Light Tortoise og Brun Tortoise. De går fra styrke 0 til +3.

Brillerne er Unisex, så hvis du alligevel kigger forbi butikken, kan du roligt tage et par med til kæresten, manden eller en helt tredje. Det er også en super fin gave idé 😉

Ud over disse fine skærmbriller, forhandler vi også et udvalg af lige så fine solbriller og læsebriller fra Izipizi. Kig forbi vores webshop eller butikken i Nørregade i København for at finde de helt rigtige briller.

Vi vil elske at høre fra dig, så del gerne din oplevelse med os!

Nu er du blevet meget klogere på, hvad skærmbriller kan gøre for dig og dine øjne!

  • Har du fået mod på at prøve et par Izipizi skærmbriller?
  • Har du prøvet et par skærmbriller før?
  • Kender du nogen, som har brug for et par skærmbriller?

?Følg Superlove på Facebook og Instagram?

KH. Sarah

 

You May Also Like

Skriv en kommentar

Din mail-adresse bliver ikke vist. Required fields are marked *